Videomarknadsföring

ANIMERAD VIDEO – är det för er?

Detta verktyg har börjat synas mer och mer på de senaste åren. Efter att vi spenderar mer och mer tid på internet har vi blivit mer otåliga när det gäller att hitta information. Går man in på en hemsida där man inte får den information man är ute efter på första sidan är det lätt att man ger upp och tittar vidare på en annan sida. Studier visar att snittbesöket på en hemsida är 8 sekunder. Försök övertala någon att göra någonting, vad som helst, på 8 sekunder, på internet dessutom. Inte helt lätt.

Det var detta som gjorde att animerad video började ta fart. När företagsägare bytte ut sitt bildspel på hemsidan mot en animerad video som inte bara underhöll besökaren, utan också informerade och till och med jobbade som en försäljare så började man se stora förändringar inom en del områden.

1. Besökare började spendera betydligt längre tid på hemsidan, eftersom de (förutsatt att videon var bra) tittade på hela videon, vilket förhoppningsvis också skapade intresse för företaget och dess produkter/tjänster att man fortsatte titta runt på hemsidan efter att videon var slut.

2. Försäljning ökade – det finns många case studies där företag rapporterat stora förändringar i försäljning av produkter som presenterats med video, både animerad som “riktig”. Många företag säljer produkter och tjänster som inte alltid är så lätta att förstå med bara text. Mjukvara företag till exempel, där kan en video förklara för en person som inte är helt teknik kunnig vad deras produkt gör och hur den fungerar.

3. Ny marknadsföringskanal – mer än hälften av all internet trafik idag är video som streamas (tänk youtube). Med en animerad reklamvideo fick man alltså möjligheten att lägga upp sitt företags reklamfilm på youtube och efterhand leda tittaren till hemsidan. Mer besökare = mer potentiella kunder.

4. Sökresultat som har en video på t.ex. google har betydligt högre CTR (Click Through Rate) som förstärker föregående punkt (mer besökare)

Dessa är bara ett par områden där en animerad webb video har gett stora resultat och fortsätter att göra så.

För att sammanfatta kan man säga att animerad webb video är för de företag som vill förklara sina produkter/tjänster på ett lättare sätt. Det är också ett bra tips att ha en animerad video på t.ex. in iPad om ni har utställning på en mässa där folk kan få se en kort video om vad ni jobbar med. Det är fortfarande relativt nytt att ha en video på sin hemsida, och ses som innovativt.

Nu har vi tjatat tillräckligt om hur bra våran produkt är!

Ciao

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar